Begijnenhuis de Engelbewaarder

Beschrijving

Voorheen "Huis de Engelbewaarder". Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen, met zadeldak (Vlaamse pannen), voorzien van twee getrapte dakvensters, uit 17de eeuw. Gerestaureerde, verankerde bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand. Rechthoekige muuropeningen met kwartholle dagkanten, gebogen rollaag als ontlastingsboog, beschilderde negblokken en dorpels; benedenvensters met houten roedeverdeling, bovenvensters met kruiskozijnen. Houten gootlijst. Getrapt dakvenster met bovendorpel op consoles.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke