Ensemble burgerhuizen

Beschrijving

In zijn geheel ontworpen enkelhuizenrij met drie bouwlagen onder doorlopende kroonlijst en zadeldak (pannen), deel uitmakend van een straatwand met typische eind 19de-eeuwse burgerhuizen. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels van vier en drie traveeën verrijkt met afgevlakte bossage en imitatiebanden. Aflijnende puilijst. Rechthoekig omlijste vensters met arduinen lekdrempels op panelen en bovendien sluitstenen op de bel-etage. Uitgewerkt hoofdgestel met kroon- en tandlijst op uitgelengde consoles.