Deel van Convent ter Wijngaerde

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Convent ter Wijngaerde

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Begijnhof Sint-Elisabeth

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Begijnhof Sint-Elisabeth

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Begijnhof Sint-Elisabeth Gent

Beschrijving

Voorheen deel uitmakend van het zogenaamde "Convent ter wijngaerde". Half vrijstaand breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen, met zadeldak (Vlaamse pannen), volgens archiefstukken van 1664-1665. Gerestaureerde voorgevel, lijstgevel met enkelhuisopstand en getrapt dakvenster boven de twee middentraveeën, in traditionele bak- en zandsteenstijl. Vernieuwde vensterkozijnen, negblokken en dorpels. Linker zijgevel: verankerde bakstenen puntgevel met gedichte rechthoekige benedenvensters met kwartholle dagkanten. Rondboogvormige boven- en zoldervensters met deels behouden bepleisterde omlijstingen met zandstenen hoekblokken.

• Stadsarchief Gent, Oud Archief, reeks 535, bundel 88.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke