Burgerhuis met lijstgevel

Gemeente Aalst

• Inventarisatie Aalst (geografische inventarisatie: 01-01-1978 - 31-12-1978).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis met lijstgevel

Typologieburgerhuizen
Datering19de eeuw

Beschrijving

Vier traveeën breed huis met drie bouwlagen onder zadeldak, uit de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met accent op de twee centrale traveeën. Rechthoekige vensters met profiellijsten met oren en drup, sluitsteen op arduinen lekdrempels. Bel-etage met twee deurvensters, verfraaid met een kroonlijst op consoles, onderbroken door een driehoekig fronton met rozet. Gietijzeren balkon. Bovenvensters met doorlopende onderdorpels en gietijzeren hekjes. Omlijstingen met uitgespaarde hoeken, verbonden door vlakke banden. Kroonlijst en tandlijst steunend op consoles.

Auteurs: Eeman, Michèle; d'Huyvetter, Clio & de Longie, Bea