Herenhuis

Juridische gevolgen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dominicanenklooster met omgeving

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Enkelhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen) van 1864. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op geprofileerde hardstenen plint. Vensters met afgeronde bovenhoeken in geriemde omlijsting, op de bovenverdieping met sluitsteen en op de bel-etage geaccentueerd door een druiplijst op krulmotief. Versierde lekdrempels. Zelfde raamtype van nummer 45. Rondboogpoort met gestrekte tussendorpel en bovenlicht, hardstenen omlijsting op neuten met sluitsteen. Uitgewerkt hoofdgestel: kroonlijst op klossen en uitgelengde consoles.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1864//9407.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke