Herenhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Neoclassicistische bepleisterde lijstgevel van vier traveeën en drie bouwlagen met zadeldak (pannen), uit derde kwart 19de eeuw. Arduinen plint. Twee vooruitspringende middentraveeën. Op begane grond afgevlakte bossage en getoogde vensters in hardstenen omlijsting. Rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijsting. Bel-etage geaccentueerd door kroonlijst op consoles boven vensters en balustrades tussen postamenten. Op bovenste verdieping vensteromlijstingen met oren en sluitsteen. Rechts getoogde inrijpoort. Uitgewerkt hoofdgestel.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke