Werkhuis van Liefdadigheid

Beschrijving

Volgens bouwaanvraag voorheen "Werkhuis van Liefdadigheid" eertijds ondergebracht in het voormalige "Rijke Gasthuis" (zie nummer 41). Bepleisterde en beschilderde gevelwand van acht traveeën en drie bouwlagen, nummers 51-53 daterend van 1843, nummer 55 naar ontwerp van J.P. Allo van 1835. Horizontaal belijnd door imitatiebanden onder de puilijst, doorgetrokken lekdrempels en hoofdgestel met gelede architraaf en kroonlijst op klossen. Bovenvensters in geriemde omlijsting. Aangepaste begane grond.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1843//3895, 1835//3877.