Burgerhuis met garage

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis met garage

Beschrijving

Rijhuis met aanpalende brede garage gebouwd in 1933 in opdracht van Leopold Noppe op de locatie van een voormalige tuin, zie mutatieschets. Recent gerenoveerd. Breedhuis onder mansardedak met mechanische pannen, voorzien van een lijstgeveltje met dakvenster. Oranje baksteenbouw met gebruik van arduin voor de plint en een over de begane grond doorgetrokken brede lijst. Typerend baksteenmetselwerk met ingewerkte motieven. Openingen met afgeschuinde bovenhoeken. Vernieuwd schrijnwerk met uitzondering van de kroonlijst op klossen; dubbele voordeur met deurroostertjes.

• Archief Technische Dienst Harelbeke, Bouwaanvragen: Harelbeke, 1933/51.
  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Harelbeke, 1933/46.