• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Rijwoning met geïncorporeerde garage uitgewerkt met beperkte interbelluminvloed, zie gevelopbouw en erkeruitbouw. Gebouwd in 1935 in opdracht van handelaar Remi Peers. Circa 1997 wordt het onderste gedeelte van de gevel gereinigd en het bovenste deel bepleisterd; daardoor verdwijnen onder meer de eertijds zo typerende geglazuurde tegels van de erker. Oranje bakstenen woning op arduinen plint met imitatievoegen en met een bepleisterde en licht geel beschilderde bovenbouw. Deels gewijzigd houtwerk.

• Archief Technische Dienst Harelbeke, Bouwaanvragen: Harelbeke, 1997/100059.
  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Harelbeke, 1935/11.