Onze-Lieve-Vrouwkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwkapel, gelegen aan de rand van het plein en deels verscholen in het groen; omgeven door heesters. Gebouwd in 1960 op initiatief van de plaatselijke chiro-afdeling en vandaar in de volksmond de 'Chirokapel' genoemd. Pijlerkapel van grijsbruine baksteen en met een dak bedekt met zwarte daktegels. Stenen opschrift "PX 2.10.1960". Hoekige nis en gewelf. Beeld van Onze-Lieve-Vrouw met kind.

• DEGRANDE V., Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, in Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, nr. 1.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie