• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

19de-eeuws woonhuis van verankerde baksteen, afgedekt door een zadeldak met blauw gesmoorde, Vlaamse pannen. Gebouwd in 1865 door bakker Victor Debock uit Zwevegem. Woning van anderhalve bouwlaag met op de verdieping typische blinde rondboognissen op een kordonlijst. Vernieuwd schrijnwerk.

Rechts, nummer 54, voormalige herberg "De Kaai" (zie opschrift boven de deur), recent sterk gerenoveerd breedhuis dat gebouwd is circa 1860 en op dat ogenblik is gelegen langs het net aangelegde kanaal Kortrijk-Bossuit. Aangepaste openingen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Harelbeke, 1865/56.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie