erfgoedobject

Bedrijfsgebouw van Triplaco

bouwkundig element
ID
205039
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205039

Juridische gevolgen

Beschrijving

Bedrijfsgebouw van Triplaco, gebouwd in 2000 naar de ontwerpplannen van architecten Geert Devolder en Christian De Laey in opdracht van Lefevere Industries nv. Bouw van twee nieuwe bureelgebouwen - als aantrekkingspunten vooraan op site - als uitbreiding van de bestaande firma Lefevere Industries (opgericht in 1954). Voor de vormgeving van de gevels van de burelen wordt gebruik gemaakt van het uitzicht van de bestaande droogloodsgevels.

Industrieel complex, bestaande uit onder meer een bureel- en showroomgebouw opgebouwd uit vier zwarte betonnen kolommen, gecombineerd met slanke kokerprofielen die achter de stijlen van de vliesgevel staan en fungeren als secundaire draagstructuur. Transparant bureelgebouw, mede tot stand gekomen door het gebruik van uiterst dunne vloerplaten. Binnenin gebeurt de onderverdeling enkel door middel van kasten.

  • Atlas Fascikel 2, Hedendaagse architectuur in zuidelijk West-Vlaanderen, Kortrijk, 2002, p. 70-71.

Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, Deel I: Stad Harelbeke, Deel II: Deelgemeenten Bavikhove en Hulste, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje
Datum  : 2009


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Bedrijfsgebouw van Triplaco [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205039 (Geraadpleegd op 13-06-2021)