• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Dieper gelegen hoeve, voor het eerst weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1835); weergave van een tweewoonst, eigendom de weduwe van Pieter Jan Lefevre uit Kortrijk en bewoond door Louis Vercaemer en Jan Coucke. In 1863 registreert het kadaster de bouw van twee landgebouwtjes bij de woningen. In 1937 laat landbouwer Achille Lannoo één van de woningen met het bijhorende landgebouwtje afbreken; de andere, nog bewaarde woning wordt in 1953 opgesplitst in twee woongedeeltes, die terug worden verenigd in 1975.

Lage, wit beschilderde baksteenbouw op een zwart gepekte plint en onder een schilddak bedekt met Vlaamse pannen. Rechthoekige openingen (onder meer beluikte vensters); vernieuwd houtwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Harelbeke, 1863/111, 1937/72, 1953/138, 1975/32.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie