Onze-Lieve-Vrouwkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwkapel gelegen op de hoek van het perceel en opgericht in 1974. Betonnen staakkapel met houten kastje, rustend op een verbrede bovenbouw. Opschrift gekrast in het beton "J.D. 3-10-74". Mijtervormige nis met beeld van Onze-Lieve-Vrouw met kind.

• DEGRANDE V., Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, in Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, nr. 4.

Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, Deel I: Stad Harelbeke, Deel II: Deelgemeenten Bavikhove en Hulste, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje