Burgerhuis uit het interbellum

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Interbellumwoning

Beschrijving

Fraaie interbellumwoning gebouwd in 1928 in opdracht van textielbewerker Pierre Verbrugge-Noppe, na verdeling van een groot perceel eigendom van de gezusters winkeliersters Noppe. Bakstenen pand onder pannen zadeldak, van drie traveeën waarvan de twee rechtertraveeën zijn benadrukt door een halfronde erkeruitbouw met balkon op de verdieping, bekroond door een dakvenster met uitgewerkt gevelfront. Art-decogeïnspireerde accenten onder meer door de ribben met overhoeks geplaatse bakstenen en de baksteenmotieven onder de kroonlijst. Bewaard, wit beschilderd schrijnwerk onder meer voordeur met fraai deurrooster. Arduinen plint in bossage.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Harelbeke, 1928/6.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie