Kapel toegewijd aan Sint-Anna ten Drieën

Beschrijving

Kapel in de voortuin van de woning, toegewijd aan Sint-Anna ten Drieën. Gebouwd in 1965 door de bouwheer van de woning, Jules Vandersteene, ter vervanging van een 19de-eeuwse kapel. Opgetrokken uit geelachtige baksteen op een veldstenen sokkel en afgedekt door een spits dak met natuurleien. Spitsboognis afgeschermd met traliewerk en glas. Zijgevels met verdiepte nissen.

• Archief Technische Dienst Harelbeke, Bouwaanvragen: Harelbeke, 1965/100247.
  • DEGRANDE V., Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, in Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, nummer 6.
  • VAN GAVER J., Kapellen te Harelbeke, in Kapel en Beeld, jaargang 13, nummer 4, 1961, p. 28.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie