Bedrijfsgebouw van de Kortrijkse Katoenspinnerij

Beschrijving

Bedrijfsgebouw van de Kortrijkse Katoenspinnerij gebouwd in 1973-1974 naar het ontwerp van architect Ivan Van Mossevelde. Rotor- of "open end" katoenspinnerij. Bedrijf gespecialiseerd in de productie en verkoop van weefgarens voor de tapijt-, meubel-, huishoud- en textielindustrie. In 2001 legt het bedrijf de boeken neer; het was de laatste niet-geïntegreerde katoenspinnerij van België. Industriële gebouwen met een sterk geritmeerde gevelopbouw. Monoliete betonconstructie van liggende en staande balkvormige volumes; blinde straatgevels.

• Konfrontaties in moderne architectuur, Een promenade in en rond Kortrijk, Kortrijk, 1990, p. 73.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie