erfgoedobject

Bedrijfsgebouw van de Kortrijkse Katoenspinnerij

bouwkundig element
ID
205097
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205097

Juridische gevolgen

Beschrijving

Bedrijfsgebouw van de Kortrijkse Katoenspinnerij gebouwd in 1973-1974 naar het ontwerp van architect Ivan Van Mossevelde. Rotor- of "open end" katoenspinnerij. Bedrijf gespecialiseerd in de productie en verkoop van weefgarens voor de tapijt-, meubel-, huishoud- en textielindustrie. In 2001 legt het bedrijf de boeken neer; het was de laatste niet-geïntegreerde katoenspinnerij van België. Industriële gebouwen met een sterk geritmeerde gevelopbouw. Monoliete betonconstructie van liggende en staande balkvormige volumes; blinde straatgevels.

  • Konfrontaties in moderne architectuur, Een promenade in en rond Kortrijk, Kortrijk, 1990, p. 73.

Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, Deel I: Stad Harelbeke, Deel II: Deelgemeenten Bavikhove en Hulste, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Bedrijfsgebouw van de Kortrijkse Katoenspinnerij [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205097 (Geraadpleegd op )