Hoeve Hof van Nattenhaesdonck

Beschrijving

In de jaren 1930 aangepast, onder meer in twee gesplitst, overblijfsel van het eertijds omgrachte" Hof van Nattenhaesdonck", modo "Nethof", volgens J. Verbesselt teruggaand tot een feodale motte nabij de Rupelmonding. Een oorkonde van 1662 getuigt van verscheidene onderhoudswerken door Martinus Huion, meestermetser. Verwijzingen naar de oude kern vinden we onder meer in de lange muurankers, de zware keldermuren (volgens de bewoner 1.80 meter dik) en de sporen van de vroegere, in 1953 gedempte omgrachting in het landschap.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Bornem/Hingene, schetsen 1931/35.
  • MEES L., Geschiedenis der gemeente Hingene, [Hingene], 1979, anastatische herdruk van de uitgave van 1894, p. 294.