Arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Lage arbeiderswoningen

Beschrijving

Lage arbeiderswoningen uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Volgens het kadaster bouwt metser Leo Allegaert in 1877 de woningen nummers 9 tot 15 en in 1881 de huidige woning nummers 17-17A; deze laatste woning wordt in 1927 opgesplitst in nummer 17 en nummer 17A.

Eénlaagse woningen van telkens twee traveeën onder doorlopende pannen zadeldaken (nummers 11 en 13 met dakkapel onder sleepdak). Verankerde baksteenbouw met thans heterogeen afgewerkte straatgevels. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd houtwerk, uitgezonderd enkele schuiframen.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie