Burgerhuis van 1935

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1935

Beschrijving

Burgerwoning van 1935 gebouwd voor Lucas Dont. Recent zwaar gerenoveerd onder meer voorzien van een nieuw, bepleisterd parement, nieuwe PVC-goot en dakbedekking. Rijwoning onder pannen zadeldak. Bepleisterde en beschilderde voorgevel, gekenmerkt door de erker met bovenliggend balkon en de rondboogtoegang.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Harelbeke, 1935/27.

Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, Deel I: Stad Harelbeke, Deel II: Deelgemeenten Bavikhove en Hulste, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje