erfgoedobject

Begraafplaats van 1986

bouwkundig element
ID
205179
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205179

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Begraafplaats van 1986
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Begraafplaats aangelegd in 1986, als uitbreiding voor de oude begraafplaats, verderop ten noordwesten van de Gentsesteenweg gelegen. De begraafplaats wordt halverwege doorsneden door een geasfalteerde oprit naar de hoeve Gentsesteenweg nummer 162 en loopt door tot aan de N36 waarvan het is afgescheiden door een talud.

Aan straatzijde, enkele parkeerplaatsen en centrale hoofdtoegang. Beide delen van de begraafplaats omgeven door een metalen hek en bomen, voornamelijk knotwilgen. Eerste deel met centrale, geplaveide gang, geënt op de sobere calvarie in het tweede deel. Tweede gedeelte met strooiweide en urnenmuur. Hoofdpaden met rode klinkers en afgezoomd met bomen, zijpaden met grint, tussen de grafzerken rode tegels. Graven van de jaren 1980 tot heden.

  • DEMEDTS M., De oude stedelijke begraafplaats van Harelbeke, in De Gids. Mededelingenblad van de Westvlaamse Gidsenkring Kortrijk-Menen, 2002, p. 95, 98.

Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, Deel I: Stad Harelbeke, Deel II: Deelgemeenten Bavikhove en Hulste, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Begraafplaats van 1986 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205179 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.