Vlasschuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vlasschuur

Beschrijving

Voormalige vlasschuur, gelegen ten westen van de vlashandelaarswoning. Woning en schuur zijn respectievelijk in 1884 en 1888 in opdracht van Antonius Naessens gebouwd. Na een verdeling op 1 oktober 1889 worden steenbakker Ferdinand Naessens en landbouwer Edmond Naessens eigenaar. In 1913 laat vlashandelaar Hector Naessens, na schenking van het eigendom door Ferdinand Naessens in 1912, achter het huis een tweede magazijn optrekken. Vermoedelijk in de jaren 1950-1960 is de 19de-eeuwse woning grondig verbouwd.

Bakstenen vlasschuur onder pannen zadeldak. Recent vernieuwde poort met later geïntegreerde garagepoort. Links luik naar de vlaskelder, rechts deur en venster onder latei.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie