erfgoedobject

Tweegezinswoning van 1938

bouwkundig element
ID
205268
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205268

Juridische gevolgen

Beschrijving

Tweewoonst, gebouwd in 1938 naar de ontwerpplannen van de Harelbeekse architect Armand Vandenweghe (zie gevelsteen) in opdracht van handelaars Maurice Malisse en Georges Debaere.

Woningen in spiegelbeeldschema van drie bouwlagen en drie traveeën onder een platte bedaking. Geelbakstenen gedeeltes van telkens twee traveeën op een arduinen plint; tussenliggend roodbakstenen volume van twee traveeën met garages. Erkers op de verdieping, uitlopend in een balkon met buisleuning ter hoogte van de tweede en derde bouwlaag. Gevels geritmeerd door de bepleisterde en wit beschilderde (doorlopende) lateien boven de rechthoekige muuropeningen en de verticale belijning in donkergrijze baksteen. Vernieuwd houtwerk, met uitzondering van onder meer de deuren.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Harelbeke, 1938/60.

Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, Deel I: Stad Harelbeke, Deel II: Deelgemeenten Bavikhove en Hulste, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Tweegezinswoning van 1938 [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205268 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.