• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaande woning met aanpalende stal, volgens het kadaster gebouwd in 1927 in opdracht van de familie Decraene ter vervanging van een ouder huis.

Bruine baksteenbouw van twee bouwlagen op plint in breuksteen, gecombineerd met het gebruik van beton voor de doorgetrokken onder-, tussen- en bovendorpels. Hoofdvolume met afgeschuinde hoektravee - doorgetrokken tot op de zolderverdieping - onder gemansardeerd half schilddak met blauwgrijze pannen; korfboogvormige openingen met vernieuwd schrijnwerk. Tegen de zijgevel, aanpalend woonvolume met gelijkaardige vormgeving onder tentdak met blauwgrijze pannen; straatgevel met drielichten. Daarachter stal onder pannen zadeldak; rechthoekige openingen onder betonnen lateien.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Bavikhove, 1927/5.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie