erfgoedobject

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Halle

bouwkundig element
ID: 205351   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205351

Juridische gevolgen

Beschrijving

Kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Halle, vermoedelijk te dateren circa 1950 cf. vormgeving en materiaalgebruik. Ingeplant voor de begroeide noordelijke zijgevel van de dwarsschuur van hoeve nr. 28 en gelegen bij het kruispunt met de straat Schothoek. Geflankeerd door twee conische taxussen en voorafgegaan door bloemperkjes en een stenen bidbankje. Aan de overzijde van de straat staat een tweede bidbankje.

Fel geel en blauw beschilderde kapel op gemetste sokkel met bloembak (deels rode baksteen, deels grijsbruine stenen), als het ware overhuifd door betonnen luifel. Blauw beschilderde rondboognis met beeld van Onze-Lieve-Vrouwbeeld van Halle met bovenliggend geelbeschilderd Grieks kruis en bekroond met kantelen.


Bron     : Vanwalleghem A. & Creyf S. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, Deel I: Stad Harelbeke, Deel II: Deelgemeenten Bavikhove en Hulste, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Creyf, Silvie, Vanwalleghem, Aagje


Relaties

  • Is gerelateerd aan
    Hoeve met losse bestanddelen

  • Is deel van
    Tweede Aardstraat

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Halle [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205351 (Geraadpleegd op 01-04-2020)