Vlasschuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vlasschuur

Voormalige vlasschuur (met woning), gelegen ter hoogte van het kruispunt met de Vondelstraat.

Volgens het kadaster wordt er reeds in 1831 een woning gebouwd door klompenmaker P. Verhelle. In 1882 en 1894 registreert het kadaster de vergroting van de woning (onder andere met een zwingelarij). In 1902 wordt de woning gedeeltelijk gereconstrueerd en opgesplitst in een woongedeelte en een magazijn; de zwingelarij achter de woning wordt omgevormd in een landgebouw.

Verankerde baksteenbouw onder een vernieuwd pannen zadeldak; poort onder I-balk met links een later toegevoegde garagepoort en rechts twee gedichte segmentboogvormige vensters. Doorgetrokken cordon; twee laadopeningen ter hoogte van de vlaszolder (één verdwenen luik).

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Bavikhove, 1835/10, 1882/33, 1894/7, 1902/18.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie

De twee laadopeningen ter hoogte van de vlaszolder zijn verdwenen.