Onze-Lieve-Vrouwkapel van 1978

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouwkapel van 1978, gebouwd bij het vroegere café "De Villa" (nummer 18) als gelofte voor genezing van een blinde jongen. Op 1 juli 1978 starten verschillende omwonenden met de bouw en op 14 augustus wordt de kapel door de deken van Harelbeke ingewijd. Gelegen aan de straatkant en dicht omgeven door heesters en een cypres.

Bakstenen kapel, bekroond met ijzeren kruis op de nok. Sokkel met grote, spitsboogvormige beeldnis; op de spitsboog, beschilderde smeedijzeren letters "O.L.V. TROOSTERES DER BEDRUKTEN B.V.O". Nis met wit gepleisterd en beschilderd spitsboogvormig gewelf achter plexiglas. Polychroom beschilderd Onze-Lieve-Vrouwbeeld afkomstig uit het klooster van Otegem op een ijzeren sokkel. Kleurrijke bloemenkrans rondom het beeld.

• DEGRANDE V., Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Hulste, in Inventaris van kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005, nr. 1.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie