Hoek- en rijhuizen

Beschrijving

Hoekpand van drie bouwlagen met Iepensteeg nummer 1. Gebouwd in het vierde kwart van de 19de eeuw op de plaats van een katoenspinnerij van 1827. Thans enkelhuizen met repeterend schema: bepleisterde lijstgevels van respectievelijk twaalf traveeën, een afgekante hoektravee en negen traveeën. Begane grond geleed door arduinen plint met keldergaten en imitatiebanden onder de puilijst. Beluikte benedenvensters. Bovenbouw geritmeerd door rechthoekige, verticaal doorlopende omlijstingen der vensters. Nummer 114. Ontpleisterd.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1827//3094.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke