Hoekcomplex

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekcomplex

Beschrijving

Afgerond hoekcomplex met de Kortrijksepoortstraat (Persellestraat 2A). Witbepleisterde en beschilderde lijstgevels met drie bouwlagen van respectievelijk vier traveeën, twee gebogen traveeën en drie traveeën onder afgesnuit dak (leien) met houten dakkapel. Verticaal gemarkeerde risalieten afgelijnd door geblokte pilasters en horizontaal belijnd door omlopende kordons en kroonlijst op uitgelengde consoles boven de pilasters. Getoogde omlijste vensters op de bel-etage geaccentueerd door druiplijst op consooltjes; spiegels op de borstwering. Gedeeltelijk verbouwde begane grond met behouden winkelpui aan de Kortrijksepoortstraat.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke