Burgerhuis uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Op de kaart van 1750, opgemaakt door Frans De Bal, is het perceel reeds bebouwd. In 1876 wordt de bestaande woning volgens het kadaster volledig gereconstrueerd in opdracht van gemeentesecretaris Sylvaan Wittouck en in 1886 wordt het achterliggende bijgebouw opgetrokken. Volgens de literatuur worden er in 1904, bij de herbouwing van de Sint-Pieterskerk, enkele kerkramen herplaatst in het achterliggende bijgebouw. In 1918 richt handelaar Sylvaan Wittouck het bijgebouw in als een aparte woning.
Onderkelderde woning van twee bouwlagen en vier traveeën onder een pannen zadeldak. Gecementeerde baksteenbouw. Licht getoogde muuropeningen in eenvoudige omlijsting en met vernieuwd houtwerk naar oud model; doorlopende onderdorpels op verdieping. De bouwsporen op begane grond en een oude foto verwijzen naar het verplaatsen van de voordeur van de tweede naar de derde travee. Beraapte rechterzijgevel en achtergevel.
Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Hulste, 1882/67, 1886/4, 1918/34.
Rijksarchief Kortrijk, Kaarten en plannen, nr. 495: Caerte figurative van twee geprojecteerde steenwegen leedende van de stadt Cortryck naer de gonne van Thielt, F. De Bal, 1750.
Beelden uit het verleden, Harelbeke-Bavikhove-Hulste-Stasegem, Harelbeke, 1978, p. 125.
Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, Deel I: Stad Harelbeke, Deel II: Deelgemeenten Bavikhove en Hulste, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)