Villa De Warande

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa De Warande

Beschrijving

Hedendaagse villa ingericht als Bed & Breakfast "De Warande" gebouwd in 1992-1994 na afbraak van een bestaande woning. Ontwerp van de hand van architecten M. Herman en B. Vandermarcke uit Kortrijk. De naastgelegen woning met zwembad (nummer 37) is in 1996 eveneens opgetrokken naar ontwerp van architect B. Vandermarcke. Sobere, bakstenen woning opgebouwd uit balkvormige volumes van één of twee bouwlagen onder een platte bedaking. Horizontale belijning door het bandraam met overkragende luifel op de verdieping. Rechthoekige muuropeningen met - volgens de bouwaanvraag van 1992 - arduinen dorpels en aluminium schrijnwerk. De bouwaanvraag voorzag een buitenbepleistering.

• Archief Technische Dienst Harelbeke, Bouwaanvragen: Hulste, 1992/119, 1996/36.
  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Hulste, 1994/44.