Vlasschuur

Beschrijving

Vlasschuur met geïntegreerde woning, volgens het kadaster gebouwd in 1935 door Gaston Bruggeman. In 1941 zijn er vier zwingelmolens in het bedrijf aanwezig en in 1942 wordt de schuur uitgebreid met een derde beuk.

Driebeukige vlasschuur onder pannen zadeldaken (nok evenwijdig met de straat). Straatgevel met gedichte openingen, zie bewaarde lateien, onder meer vijf gedichte laadluiken ter hoogte van de vlaszolder en vier gedichte openingen ter hoogte van de vlaskelder. Centrale houten schuifpoort op hangrail met beglaasde bovenlichten; bovenliggende wit beschilderde heiligennis. Links toegevoegde vensters van de geïntegreerde woning.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Hulste, 1935/8, 1942/14.
  • Onze vlasvezelbereidingsnijverheid. Jaarboek 1941. Textielcentrale, Kortrijk, 1941, p. 147.