erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
205484
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205484

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Breedhuis van 1886 gebouwd door smid Karel Deboutte en volgens de gegevens van het kadaster in 1936 vergroot in opdracht van handelaar Jules Honoré. De vergroting gaat gepaard met de aanpassing van de straatgevel zie enkele typische stijlkenmerken uit de jaren 1930, weliswaar in beperkte vorm zoals de voordeur met patrijspoortvensters, het spel van in- en uitspringende volumes (afgeronde dakgoot als luifeltje en erkeruitbouw), het schrijnwerk met smalle roedeverdeling op de begane grond rechts. Bruine baksteenbouw onder pannen zadeldak met voorgevel van gele en oranje baksteen.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Hulste, 1886/5, 1936/17.

Bron: VANWALLEGHEM A. & CREYF S. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Harelbeke, Deel I: Stad Harelbeke, Deel II: Deelgemeenten Bavikhove en Hulste, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL42, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanwalleghem, Aagje; Creyf, Silvie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205484 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.