Dorpswoning van 1874

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning van 1874

Beschrijving

Woning loodrecht op de straat gebouwd. Volgens kadasteronderzoek en gedateerde gevelnis met traliewerk gebouwd in 1874. Uitgebreid in 1963. Dubbelhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Donkerrode baksteenbouw met gecementeerde plint. Opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van betonnen lateien. De westgevel is voorzien van een kapelnis in een omlijsting van blauwe gesmoorde baksteen, traliewerk en gedateerd "1874", vrij recent voorzien van twee grote poorten.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1874/10, 1963//142.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie