Hoekpand met nutsgebouwen

Beschrijving

Hoekpand bij de Gravestraat met bijhorende nutsgebouwen. Volgens het kadaster gebouwd in 1904 samen met het achterliggende werkhuis in opdracht van timmerman August Lambert. Eenlaagswoning van drie + één afgeschuinde hoektravee + één travee onder een pannen zadeldak. Verankerde bakstenen lijstgevel met afgeschuinde hoektravee voorzien van een dakkapel afgewerkt met traptop en bepleisterde en witbeschilderde rechthoekige cartouche. Onder de goot voorzien van een bakstenen sierlijstje. Lage gepekte plint. De gevels zijn opengewerkt met segmentboogvormige muuropeningen voorzien van luiken. Tegen de zijgevel aangebouwd lager volume. In de Gravestraat erftoegang met betonnen beschilderde erfpijlers. Omhaagd met meidoorn. Nutsgebouw van bruinrode verankerde baksteen onder een pannen zadeldak. Opengewerkt met rechthoekige muuropeningen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1905/15.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie