Café met pak- en werkhuis

Beschrijving

Café ondergebracht in een hoekpand bij de Pastoor Termotestraat. Eenlaagsgebouw van acht traveeën met een afgeschuinde hoektravee. Volgens het kadaster gebouwd in 1875 met een bijhorend pakhuis en werkhuis. In 1914 wordt een nieuw magazijn gebouwd in opdracht van brouwer Jozef Verkest uit Wingene. Nu verankerde baksteenbouw, witgeschilderd boven een grijze plint. De gevel is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. Bijhorend nutsgebouw, loodrecht ingeplant op de Beernemstraat.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1875/20, 1914/55.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie