Modernistisch winkelpand naar ontwerp van J. Lippens

Beschrijving

Modernistisch winkelpand, volgens het kadaster in 1933 gebouwd. Gesigneerd in tegelparement "J. LIPPENS ARCHITECTE GAND". Breedhuis van drie/ vier traveeën onder een pannen zadeldak. Typerend materiaalgebruik. Onder meer zwart geglazuurde tegeltjes voor de winkelpui en de penanten op de verdieping, wit geschilderde betonnen lateien en bruine baksteen met dieperliggende voegen. Horizontale belijning door middel van witgeschilderde betonnen lateien. Op de begane grond gevelbrede inspringende winkelpui. Bovenvensters gevat in een bijna gevelbreed uitspringend gevelvlak, overhoeks geplaatste penanten bezet met tegeltjes. Deels behouden schrijnwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1933/32.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie