Winkelpand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelpand

Beschrijving

Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Volgens het kadaster gebouwd in 1866 als een eenheidsbebouwing samen met de panden nummers 34 en 36. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met horizontaal belijnende plint, schijnvoegen en kroonlijst. De gevel is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. De twee linkertraveeën zijn aangepast aan de winkelfunctie. De gevel is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen. Verhoogde begane grond voorzien van beluikte vensteropeningen. De bovenvensters zijn voorzien van een geprofileerde omlijsting en behouden schrijnwerk met mok. Boven de poort een mascaron (vermoedelijk hergebruik).

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1866/22.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie