Café Den Bonten Os

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café Den Bonten Os

Beschrijving

Hoekpand van vijf / vier traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Gelegen op de hoek met de Pastoor Termotestraat. Volgens oude prentkaarten voormalig café "Den Bonten Os". Staat als hoekpand weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1829). Achter de recent aangebrachte gevelbekleding gaat een bakstenen bepleisterde en beschilderde lijstgevel schuil. Afgeschuinde inkomtravee met schijnvoegen en voorzien van een getrapt dakvenster met gedicht segmentboogvenster in een geprofileerde omlijsting met schouderstukken. De oorspronkelijke gevel zit verscholen achter de houten beplanking. Opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van behouden 19de-eeuws schrijnwerk.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, Wingene.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie