Beschrijving

Kleine hoeve met vrijstaande boerenwoning en stal parallel opgesteld rond een onverhard erf met restant van boomgaard. Op het erf centraal een bewaarde waterpomp. Links ruime omhaagde boomgaard met meidoornhaag. Het woonhuis is weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1829) als een tweewoonst. Circa 1879 wordt het woonhuis verlengd in oostelijke richting. De stal is volgens kadastergegevens gebouwd in 1890.

Ten noorden van het erf, boerenwoning. Lage tweewoonst van zes traveeën onder een zadeldak (rode, Vlaamse pannen). Links een lage aanbouw onder lessenaarsdak. Witgeschilderde, verankerde baksteenbouw met zwartgeschilderde plint. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd houtwerk.

Ten zuiden van het erf, stal. Rode baksteenbouw onder zadeldak (golfplaten). Rechthoekige muuropeningen onder betonnen latei of rollaag. Opgeklampte poorten en deuren. Behouden mestpomp tegen erfgevel.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1890/15.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie