• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve, deelt samen met nummer 42 een gemeenschappelijke bekiezelde oprit. De erfoprit, deels afgezoomd met populieren loopt langs de boomgaard, ten zuiden van de boerenwoning gelegen. Volgens het kadaster dateren de gebouwen van 1919. Ten noorden, boerenwoning van oorspronkelijk vier traveeën, thans donkerrode bakstenen lijstgevel opengewerkt met rechthoekige muuropeningen voorzien van behouden schrijnwerk, met uitzondering van de luiken. Tegen de goot een bakstenen sierlijstje. Ten westen stal, verankerde rode baksteenbouw onder een pannen zadeldak. Recentere uitbreiding in westelijke en zuidelijke richting. De gevel is opengewerkt met rechthoekige muuropeningen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1919/16.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie