Schoenmakerij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schoenmakerij

Beschrijving

Voormalige winkel volgens het kadaster gebouwd in 1875 op een nog onbebouwd perceel. Gebouwd in opdracht van een schoenmaker en wellicht met commerciële functie. Verbouwde begane grond. Lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Geschilderde baksteenbouw bovenaan afgelijnd met een korfboogfries centraal doorbroken met een dakkapel voorzien van een gebogen aflijning. De gevel is opengewerkt met rondboogvormige vensteropeningen. Centraal op de verdieping een rondboogvormige beeldnis.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1876/35.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie