erfgoedobject

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

bouwkundig element
ID
205608
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205608

Juridische gevolgen

Beschrijving

Gebouwd in 1945 uit dankbaarheid voor de bevrijding van 1944. Mijtervormige niskapel van rode en oranje baksteen. Het dak is bedekt met bruine, mechanische geglazuurde pannen. Opengewerkt met een korfboogvormige nis voorzien van een blauwe betegeling. De nis, voorzien van een bakstenen omlijsting, is bekroond met een stenen kruis.

  • DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Wingene, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen, Assebroek, 2005.
  • LAMS L., Kapellen, kruisen en grotten te Wingene. Een volkskundige bijdrage, Leuven, 1983 (onuitgegeven licentiaatsverhandeling).

Bron: GILTÉ S. & BAERT S. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Wingene, Deelgemeente Zwevezele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL43, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205608 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.