erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
205638
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205638
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Breedhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en twee bouwlagen onder een pannen gemansardeerd zadeldak. Volgens het kadaster gebouwd in 1907. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel. Horizontale gevelbelijning door middel van de imitatiebreukstenen plint, het pseudovoegwerk op de begane grond, de waterlijsten en de onderling verbonden onder- en tussendorpels. Aangepaste muuropeningen op de begane grond. Segmentboogvormige muuropeningen op de verdieping.

  • Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1907/23.

Bron: GILTÉ S. & BAERT S. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Wingene, Deelgemeente Zwevezele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL43, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Burgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205638 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.