• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis met dubbelhuisopstand van zes traveeën en twee bouwlagen onder een gemansardeerd zadeldak bedekt met natuurleien en met pannen. Volgens het kadaster gebouwd circa 1903 na de afbraak van een oudere woning.

Verankerde baksteenbouw op een hoge arduinen plint. De gevel wordt afgelijnd met een geprofileerde kroonlijst. De gevel is opengewerkt met segmentboogvormige muuropeningen, voorzien van behouden schrijnwerk. Deur gevat in een arduinen omlijsting. Links van de deur ingewerkte voetenschraper. Sierlijke trekbel.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie