Burgerhuis van 1907

Beschrijving

Half vrijstaande woning gebouwd in 1907 in historiserende stijl. Rode bakstenen lijstgevel met bijna gevelbrede uitkragende trapgevel aanzettend op een korfboogfries. De gevel wordt horizontaal belijnd door speklagen van gele baksteen. Bepleisterde en geschilderde plint. De gevel is opengewerkt met segmentboogvormige muuropeningen. De top is voorzien van een rondboogvenster onder een lichtsleuf geflankeerd door twee overhoeks geplaatste geveltrappen. Links, vermoedelijk voormalige poortopening, lager volume van één travee afgewerkt met lage trapgevel voorzien van uitkragende trappen.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie