Jongensschool met onderwijzerswoning

Beschrijving

Voormalige jongensschool met aanpalende onderwijzerswoning, gebouwd in 1909-1910. Ingeplant op een groot hoekperceel, thans verwilderde tuin. Op vraag van het personeel gebouwd. Aanvankelijk kregen de jongens van het personeel samen met de jongens van de instelling onderwijs. In deze school waren er vier afdelingen.

Gebouw op onregelmatige plattegrond. Volume van oranjerode baksteen onder een pannen zadel- en schilddak onderbroken door dakkapellen. Gebruik van gele baksteen voor de horizontale belijning van de gevel ter hoogte van de onder-, de tussen en de bovendorpels van de steekboogvormige muuropeningen.

• KADASTERARCHIEF WEST-VLAANDEREN, 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1909/11.

Auteurs : Baert, Sofie, Gilté, Stefanie