Arbeiderswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Sint-Pietersveld

Beschrijving

Arbeiderswoning met bijhorende nutsgebouwen. Volgens het kadaster bouwen van een woning van 1931. Woning van drie traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak, centraal voorzien van een dakvenster met puntgevel voorzien van geglazuurde banden en tegeltjes met florale motieven. Oranje rode baksteenbouw horizontaal belijnd door de bepleisterde en wit geschilderde plint, de wit geglazuurde banden ter hoogte van de tussendorpels en de bakstenen rondboogfries tegen de goot. Sierankers. De gevel is opengewerkt met segmentboogvormige muuropeningen met geblokte ontlastingsbogen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Wingene, 1931/35.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie