Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis met L-vormige plattegrond, drie bouwlagen van respectievelijk vier en vijf traveeën onder zadeldak (pannen), volgens bouwaanvraag van 1856. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels, horizontaal geleed door middel van kordons en afgelijnd met eenvoudig hoofdgestel. Begane grond verrijkt met imitatiebanden. Rechthoekige deur en vensters, op de bovenverdieping in sobere stucomlijsting met ijzeren leuningen. Gelijkaardige zijgevel langs het water, met gemarkeerde bovenverdieping met ijzeren balkon op ijzeren consoles over drie middentraveeën.

Gesloopt eind 1977.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1856/7985.