Woon- en winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woon- en winkelhuis

Beschrijving

Woon- en voormalig winkelhuis zogenaamd "In den goeden koop", volgens het kadaster gebouwd in 1862 in opdracht van de Zwevezeelse schrijnwerker Constant Delafontaine. Tegelijk laat deze het aanpalende pand nummer 36 bouwen. Breedhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (rode, mechanische pannen). Verankerde, rode baksteenbouw boven blauw-hardstenen plint. Doorgetrokken onderdorpels op de verdieping boven brede wit bepleisterde band. Vensters onder licht getoogde strek op verdieping, aangepaste muuropeningen onder rechte strek op begane grond: centrale deur met poort links en vergroot venster rechts. Bewaarde deels beglaasde paneeldeur met smeedijzeren grille.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen, Primitief kadasterplan, 207: Mutatieschetsen, Zwevezele, 1865/14.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Baert, Sofie